Mansveld: we komen toezegging inzake geluidoverlast HSL-Zuid na

Vanmiddag kwamen de eerste antwoorden van de kersversie staatssecretaris milieu Wilma J. Mansveld op schriftelijke vragen van mijn hand binnen. Volgens de staatssecretaris deugt een rapport van de Stichting Geen Gehoor HSL over de geluidoverlast van HSL/A16 ten westen van Breda niet, omdat dit gebaseerd is op metingen die niet deugen. Binnenkort komen de resultaten van metingen van TNO langs het hele HSL-tracè beschikbaar. Op dat moment wordt duidelijk of aanvullende maatregelen (bv. aanpassen geluidschermen) nodig zijn.

Ik vind de veeg uit de pan die de studente milieukunde van de universiteit Gent krijgt van de staatssecretaris van milieu niet zo sympathiek, ga daarom betrokkene in ieder geval in de gelegenheid stellen om een weerwoord te geven. Maar verder wachten we met belangstelling de meetresultaten van TNO af.

Lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: MIL 20121113 ANTW geluidsoverlast HSL Breda

Meer lezen: dossier geluid(overlast)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: