Spelregels

Leuk als je wilt reageren op dit weblog. Je hoeft je niet te registreren. Er is veel toegestaan, maar er gelden wel enkele spelregels. Reacties die de spelregels schenden worden niet geplaatst. Houd s.v.p. rekening met het volgende:

 • Dit is een weblog en geen chatbox.
 • Blijf zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke onderwerp.
 • Voeg iets toe: lees wat al gezegd is en schrijf wat nog niet gezegd is.
 • Herhaal niet steeds hetzelfde argument, al of niet in een andere vorm. Dat wordt saai.
 • Kopieer geen tekst van derden. Vat ze zo nodig samen en geef één link.
 • Minder = Meer. Probeer een maximum van 250 woorden aan te houden in je reactie.
 • Houd je bij één naam, neem geen naam van anderen aan en ga al helemaal niet proberen de discussie te sturen met meerdere namen.
 • Je kunt kritiek leveren, maar ga niet schelden, beledigen of zwartmaken.
 • Zo’n open reactiemogelijkheid kan alleen draaien met filters – ook in verband met alle spam die ingestuurd wordt. Dat kan ertoe leiden dat je reactie soms in de wacht komt. Ook gebruikers die de spelregels willen buigen of breken kunnen in de wacht worden geplaatst. De weblog laat je reactie – als je cookies hebt aanstaan – dan wel aan jou zien, maar (nog) niet aan andere bezoekers. Heb even geduld, je reactie zal snel genoeg verschijnen want er wordt regelmatig gemodereerd.
 • Ik ga niet in discussie over het beheer van het weblog. Mocht je vragen of suggesties hebben over het beheer, dan kun je altijd mailen naar pfcjansen@gmail.com .

Bovengenoemde spelregels dienen als leidraad bij de moderatie. Ze kunnen leiden tot verwijdering van een reactie, of in het ergste geval een ban van het weblog.

Ik behoud mij altijd het recht voor om een reactie niet te plaatsen dan wel te verwijderen. Racistische of anderszins strafbare uitspraken worden zonder meer verwijderd. Hetzelfde geldt voor commerciële boodschappen en reacties over het beheer van het weblog.

Disclaimer

Paulus Jansen kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie die door derden wordt geplaatst op paulusjansen.blog. Aansprakelijkheid voor mogelijke schade als gevolg van informatie die door derden is geplaatst op deze website wordt door mij niet aanvaard. Alle rechten zijn voorbehouden aan Paulus Jansen.

Eén gedachte over “Spelregels”

 1. Dag Paulus,

  Ik ben heel kwaad dat huurinkomsten van woningbezit NIET BELAST worden. Nada. Dit is toch te gek voor woorden! Terwijl de rest van NL gewoon inkomstenbelasting moet betalen.
  Op Youtube wordt je doodgegooid met advertenties van mensen die cursussen aan de man willen brengen waarin je leert hoe je huizen kan opkopen om te verhuren. Zoals Hans de Geus al aangeeft in zijn boek “Hoe ik toch nog huisjesmelker werd” is het makkelijker om bij de bank een hypotheek te krijgen voor een te verhuren woning, dan voor een woning voor eigen bewoning.
  Op die manier heeft bijbouwen helemaal geen zin, want die woningen gaan opgekocht worden door huisjesmelkers! En dat allemaal omdat ze geen belasting hoeven te betalen over de inkomsten uit huur!
  Dit is meten met 2 maten, en een bepaalde bevolkingsgroep bevoordelen. Dat alleen al is principieel strijdig met het neoliberale/VVD-Blok/D66?CDA gedachtegoed (als je dit wil aanhangen), en naar mijn mening ook vanuit dat gezichtspunt niet te verdedigen.
  Een andere reden dat mensen met geld massaal geld in huizen steken waar ze niet in wonen is dat de reële rente nu negatief is. Zeker inclusief vermogensbelasting ga je er dan hard op achteruit. Al weer naar mijn mening komt dit door een ACTIEF beleid van opkopen van staats- (en andere)obligaties. Ook dit is niet “de markt zijn werk laten doen” en dus zelfs van uit neoliberaal standpunt niet correct en ZEER marktverstorend: over de hele wereld schieten de huizen- en aandelenprijzen omhoog omdat de beleggers/pensioenfondsen te weinig/geen geen rendement krijgen op hun spaargeld/obligaties.
  Kortom: door zeer marktverstorend ingrijpen van de overheid (staatsobligaties opkopen) en ongelijke behandeling in het belastingsysteem (geen belasting op huurinkomsten) worden bepaalde bevolkingsgroepen bevoordeeld of benadeeld.
  ——->Dit lijken me goede punt om op de politieke agenda te zetten. SP? Omtzicht?<——–
  1. Huurinkomsten in box 1
  2. Discussie over wat je aanricht qua marktverstoring door staatsobligaties op te kopen om de rente laag te maken. Bescherming van spaarders?
  Ik denk dat het gauw afgelopen is met de huisjesmelkers als de huurinkomsten in box 1 komen.
  Als men stopt met het opkopen van staatsobligaties, tja dan stort er het een en ander in (Zuid Europa, EU?).

  als persoonlijke noot: ik ben zo'n sukkel die voor een huis gespaard heeft, jammer dan: huizen nu te duur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: