Citaat van de dag

“Op 21 mei 2012 is de directeur-bestuurder van Laurentius aangehouden in het kader van een strafrechtelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Inlichtingen- en Opsporings¬dienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT/IOD) onder leiding van het Functioneel Parket en het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM). Dit onderzoek is mede gebaseerd op signalen die eerder waren binnengekomen bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties (MIW) inzake Laurentius. Gezien de aard van de signalen zijn deze destijds ter behandeling overgedragen aan de IOD. De ontwikkelingen zijn voor de Raad van Commissarissen aanleiding geweest om de directeur-bestuurder per direct te schorsen voor de duur van het onderzoek. Dat besluit is in overleg genomen met de extern toezichthouder. Op korte termijn zal een interim-bestuurder worden aangesteld. “
(Liesbeth Spies, minister Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer, 23 mei 2012)

Dat is kordaat gehandeld van Spies, waar haar voorganger Donner ondanks vragen van mijn hand vorig jaar doorsliep, toen Laurentius het woningbedrijf Oirschot overnam. Uit het oogpunt van volkshuisvesting uiterst onlogisch, maar Laurentius ging destijds wel aan de haal met een eilandje sociale huurwoningen 50 kilometer buiten het eigen werkgebied. Merkwaardig. Zeer Merkwaardig. Misschien dat justitie nu ook eens naar dat dossier moet kijken.

Zie verder: Van Middelkoop: huisnotaris in raad van commissarissen kan niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: