Woningbedrijf Oirschot verkwanseld over de ruggen van zijn huurders?

Een maand of acht geleden was ik te gast bij een avond, georganiseerd door de SP ledenwerkgroep Oirschot, over de voorgenomen verkoop van het woningbedrijf. Ik heb toen de CDA-portefeuillehouder wonen geadviseerd om niet te gaan voor het financiële gewin voor de gemeente, maar voor de hoogste maatschappelijke opbrengst voor de Oirschotse huurders. Dat advies is in de wind geslagen.


druk bezocht debat over de toekomst van het WBO in juni 2010

Op 1 maart besluit de gemeenteraad over een voorstel van B&W om WBO te verkopen aan de Bredase corporatie Laurentius. Breda ligt 50km verderop, dus ieder normaal mens zou zich bij deze keuze moeten afvragen: waarom Laurentius? Met effeciency kan het niets van doen hebben, want minder efficient dan deze constructie is nauwelijks mogelijk. Laurentius mag dan wel beloven dat ze een kantoortje in Oirschot openhouden, maar het ligt natuurlijk voor de hand dat veel zaken straks vanuit Breda geregeld moeten worden.

Ik vind dat minister Donner alles in het werk moet stellen om te voorkomen dat de gemeente Oirschot kiest voor het geld in plaats van voor de belangen van huurders en woningzoekenden.
Lees hier mijn vragen aan Donner: VH 20110221 SV WBO-laurentius

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: