Donner: ik heb het gedaan!

“Als jonge ambtenaar deed ik in Brussel de onderhandelingen over de EU-norm voor open geisers. Ik heb er toen voor geknokt dat die in heel Europa werden toegelaten, omdat dit een mooi exportproduct voor de Nederlandse industrie was.” Deze ontboezeming deed minister Donner vandaag tijdens het debat over de bouwregelgeving. Ik hoop dat hij zich nu ook wil inzetten om de miljoen ongezonde, soms zelfs levensgevaarlijke open geisers, kachels en CV’s zo snel mogelijk vervangen te krijgen door veilige en energiezuinige toestellen.

Andere onderwerpen die aan de orde kwamen: de paalrot-problematiek; de onbegrijpelijkheid van het nieuwe Bouwbesluit; de te lage isolatienormen voor gevels, vloeren en daken; een wettelijk verplichte verzekerde garantie voor bouwprojecten; de risico’s van brandbare isolatiematerialen als PUR en EPS; en tenslotte: de lakse wijze waarop gemeenten de problemen met onveilige gevels (door verroeste spouwankers) en brandoverslag tussen woningen met platte daken aanpakken.

Lees hier mijn complete inbreng: VH 20110209 AO Bouwregelgeving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: