Luchtkwaliteit

Grappig: het Astma Fonds pleit op 8 februari ervoor dat er geen scholen meer gebouwd worden langs snelwegen en iedereen roept “moeten we niet meer doen!”. Maar wat stemden deze partijen op 3 juli 2008?

Op dat moment lag er een motie 30175-50 Duyvendak-Jansen voor, die letterlijk stelde: “verzoekt de regering in de AMvB een absoluut bouwverbod op te nemen voor scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen op 300 meter van een snelweg of 50 meter van een provinciale weg, los van de vraag of er een overschrijding [… van de PM10-norm, PJ] is of niet”.

Voor die motie stemden GL, SP, Partijd vd Dieren en SGP en tegen: CDA, Christenunie, D66, Lijst Verdonk, PvdA, PVV en VVD.

Het grote nadeel van SP-ers is dat ze te vaak te vroeg een verstandig voorstel doen. Als vervolgens de dag komt dat de rest ook zo ver is, heeft het succes vele vaders. Dat moeten we maar over hebben voor de goede zaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: