fiets in trein

Onlangs stelde ik samen met Duco Hoogland (PvdA) en Sander de Rouwe (CDA) schriftelijke vragen over het meenemen van de fiets in grensoverschrijdende treinen, zoals de Fyra en de Thalys. Wij informeerden waarom de fiets wèl meemag in de Franse TGV, maar niet in de Thalys en de Fyra. Volgens de staatssecretaris kan de fiets wèl mee, mits het voorwiel verwijderd wordt en de fiets verpakt wordt als handbagage in een speciale hoes. Puur ontmoedigingsbeleid. De staatssecretaris vergist zich echter als zij stelt dat de fiets ook in de TGV slechts meemag als handbagage.

Ik heb dat afgelopen zomer zelf kunnen controleren, toen ik mèt fiets de TGV van Lille naar Bordeaux nam. Keurig fietscompartiment voorin de trein, met plaats voor vier hangende fietsen. Niks geen demontage en speciale hoezen. Gewoon ophangen en rijden. Voor een tientje heel Frankrijk door. Alleen de TGV-dubbeldekkers hebben nog geen fietscompartiment, daar geldt nog de oude regeling. Lees hier de betreffende webpagina van SNCF.

Stof voor vervolgvragen dus.

Lees hier de antwoorden op onze vragen: ROM 20131025 ANTW fiets Fyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: