fiets mee in Fyra en Thalys

Samen met Sander de Rouwe (CDA) en Duco Hoogland (PvdA) dring ik erop aan dat het snel mogelijk wordt om de fiets mee te nemen in de binnenlandse en grensoverschrijdende Fyra’s en de Thalysverbinding Amsterdam-Parijs. Vergelijkbare treindiensten in Frankrijk en Duitsland bieden wel treinvervoer, ook in treinen die tot 350km/uur rijden.


op de binnenlandse TGV’s in Frankrijk zijn verschillende soorten faciliteiten voor fietsen aanwezig; hier staand, soms ook hangend.

Op grond van een Europese verordening uit 2007 horen alle treindiensten fietsvervoer aan te bieden, “tenzij er vanuit beperkingen van het materieel of de dienstregelingen dringende redenen zijn om dat niet te doen.” Die redenen zijn er volgens ons niet, want buitenlandse hogesnelheidsdiensten, die ook in een strakke dienstregeling rijden en vaak nog veel hogere snelheden halen dan de Thalys, kunnen het ook. Ik ben benieuwd of staatssecretaris Wilma Mansveld er ook zo over denkt.

Lees hier onze schriftelijke vragen: ROM 20130925 SV meenemen fiets in Fyra-Thalys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: