Een Stap Vooruit

Vanmiddag presenteerde ik samen met Duco Hoogland (PvdA) en Sander de Rouwe (CDA) onze startnotitie Een Stap Vooruit. Het is de aftrap voor een initiatiefnota die de voorzieningen voor recreatieve fietsers en wandelaars wil verbeteren. Sander overhandigde het eerste exemplaar aan Johan Vellinga, waarschijnlijk wereldrecordhouder wandelen, met ruim 110.000 kilometer in de benen.

In de zaal veel vertegenwoordigers van Wandelnet, Fietsplatform, Fietsersbond, Nederlandse Wandelsport Vereniging. Maar ook mensen uit de recreatiebranche, van Recron, NBTC, ANWB en Hiswa. Dat past ook wel bij onze stelling dat Nederland toeristisch veel meer uit onze unieke combinatie van goede fiets- en wandelvoorzieningen, waterwegen, oude stadjes en dorpen, met veel cultuur en horeca op “pauzeafstand” kan halen.

De komende maanden kunnen wandelaars, fietsers, recreatieondernemers en hun organisaties reageren op onze voorstellen: via Twitter @fietsmeldpunt of @wandelmeldpunt of per mail via fietswandelmeldpunt@gmail.com. In oktober organiseren we een symposium om de reacties te bediscussiëren, waarna we rond de kerst ons initiatiefvoorstel gereed hopen te hebben.

De eerste ideeën kwamen vandaag al uit de zaal. Kunnen meer fietspaden geschikt gemaakt worden voor medegebruik door skaters? Kan de Omgevingswet gebruikt worden om de basiskwaliteit voor routenetwerken -behalve voor fietsers en wandelaars ook voor de recreatievaart- beter te verankeren? Kan het leven van de organisatoren van wandelsportevenementen niet wat aangenamer gemaakt worden door minder bureaucratische eisen te stellen aan verkeersregelaars.

We zijn zien uit naar alle reacties, zodat we onze voorstellen nog verder kunnen verbeteren voordat ze in definitieve vorm aan de Tweede Kamer worden voorgelegd.

Lees hier de initiatiefnota: RO 20130628 RAP Een stap vooruit DEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: