overlast politiehelicopters kan wel wat minder

In Amerikaanse politieseries ontbreken ze nooit: de politiehelicopters die bij nacht en ontij law & order handhaven. Al dan niet met zoeklichten. Ook in Nederland worden politiehelicopters steeds vaker ’s nachts ingezet. Inzet boven stedelijk gebied houdt veel mensen uit hun slaap. Wat mij betreft is dat reden om eens goed te kijken hoe die overlast tot een minimum beperkt kan worden.


binnenkort in dit theater?

Lees hier mijn vragen aan de ministers van veiligheid & justitie en infrastructuur & milieu: MIL 20130703 SV herrie van politiehelicopters

UPDATE 24sep2013: mijn vragen werden zojuist beantwoord . Volgens staatssecretaris Fred Teeven worden politiehelicopters slechts ingezet in de volgende situaties: 1 het redden van mensenlevens; 2 veiligheid ten behoeve van politieoptreden in verband met bijzonder moeilijke, ingewikkelde en niet overzichtelijke aanhoudingssituatie‘s; 3 aanhoudingen van verdachten in het segment van high impact crime, inclusief gevaarlijke achtervolgingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: