Een stap vooruit voor wandelaar en fietser

Aanstaande vrijdag 28 juni presenteer ik samen met Duco Hoogland (PvdA) en Sander de Rouwe (CDA) de startnotitie ‘Een stap vooruit’, met ruim 25 voorstellen om het Nederlandse potentieel aan wandel- en fietsmogelijkheden beter te benutten. De komende maanden vragen de drie partijen fietsers, wandelaars, hardlopers èn hun organisaties wat hun ideeën zijn voor de uitbouw en betere benutting van het Nederlandse wandel- en fietsnetwerk. Dat moet uitmonden in concrete verbetervoorstellen.


subliem wandelen langs de Linge op landgoed Mariënwaard in de Betuwe

De drie fracties denken daarbij onder meer aan voorstellen om een einde te maken aan de versnippering van routestructuren waardoor fietsers en wandelaars met een woud van bordjes te maken hebben. Ook willen de partijen een duidelijke afbakening maken van landelijke, regionale en lokale verantwoordelijkheden om het beheer en onderhoud van routes te verbeteren.


de kwaliteit van een route wordt deels bepaald door de zwakste schakel: hier volgt de wandelaar van het grote rivierenpad LAW 6 de provinciale weg bij Rhenoy, bij gebrek aan beter.

PvdA, SP en CDA willen ook graag spreken over de mogelijkheden om fiets- en wandelorganisaties intensiever te betrekken bij de aanpassingen aan de infrastructuur en om het meenemen van de fiets in stoptreinen buiten de spits en in het weekend gratis te maken. Ook stellen de opstellers van de notitie dat de recreatieve waarde van de OV-fiets met sprongen kan stijgen als de mogelijkheden om de fiets op een ander station in te leveren worden verruimd.
De drie partijen benadrukken dat hun notitie een aftrap is van een brede maatschappelijk consultatieronde en dat zij uitkijken naar de ideeën die wandelaars, fietsers en hun organisaties de komende maanden aandragen om het Nederlandse wandel- en fietsnetwerk te verbeteren en uit te breiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: