uitbouw en bescherming wandel- en fietsroutes kan (nog) beter

Nederland heeft een fantastisch netwerk van fietspaden en -voorzieningen en ook de wandelaar kan in ons dichtbevolkte land volop genieten van afwisselende landschappen, afgewisseld met mooie dorpen en steden. Maar er valt nog heel wat te verbeteren, met name aan de kwaliteit van doorgaande routes. Zo komt het Pelgrimspad alleen al tussen Den Bosch en Weert zo’n 20 barrières tegen, waar de wandelaar -soms ver en langs onaantrekkelijke routes- moet omlopen bij een kruising van wegen, spoorwegen en kanalen. Samen met Duco Hoogland (PvdA) en Sander de Rouwe (CDA) ga ik proberen om de kwaliteit van ons wandel- en fietsnetwerk verder te verbeteren.


schitterende wandelroute in eigen land: het Texelpad

Vandaag hebben we, ter voorbereiding op een initiatiefvoorstel, een serie schriftelijke vragen gesteld aan de bewindslieden van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. Deze hebben vooral betrekking op de “open eindjes” na eerder intiatieven op dit terrein uit het verleden, zoals de wandelnota van Wijnand Duyvendak en de fietsnota van Joop Atsma.

Lees hier onze schriftelijke vragen: 20130418 SV wandelen-fietsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: