huurverhoging: waar blijft de hardheidsregeling voor gehandicapten?

Minister Blok op 13 februari: ‘Er zal een hardheidsclausule komen voor gehandicapten en chronisch zieken — ik zal deze groepen met een ministeriële regeling preciezer beschrijven — waardoor zij bij een inkomensafhankelijke huurverhoging niet hoeven te worden getroffen door die huurverhoging’ We hebben nog minder dan 3 weken te gaan voor de aanzeggingen voor de huurverhoging verstuurd worden. Waar blijft die regeling?

Het was een van de weinige lichtpuntjes in het aswoensdagakkoord: mijn amendement inzake een hardheidsclausule voor chronische zieken en gehandicapten werd min of meer over genomen. Ik zeg min of meer: omdat mijn amendement precies definieerde wie er onder deze doelgroep verstaan werd en bovendien de regeling direct in de wet verankerde. Minister Blok zou de veel vagere afspraak uit het aswoensdagakkoord naderhand uitwerken. Daar schiet hij niet mee op. Dat zadelt een groep kwetsbare huurders op met een grote onzekerheid en de verhuurders met extra werk. Het is immers zeker dat ze door dit zoveelste getreuzel opnieuw geconfronteerd zullen worden met extra bezwaarschriften tegen de huurverhoging. Terechte bezwaarschriften.

Lees hier mijn schriftelijke vragen over de hardheidsclausule: VH 20130418 SV hardheidsclausule inkomensafhankelijke huurverhoging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: