Regeerakkoord treft huurders en bouwvakkers

Regeerakkoord treft corporaties kopte de Telegraaf naar aanleg van een rapport van Ortec Finance in opdracht van corporatiebond Aedes. Volgens mij zou een betere kop zijn: regeerakkoord treft huurders en bouwvakkers.


binnenkort zeldzamer dan een bedreigde diersoort: de bouwvakker (met dank aan schildersvak)

Iedereen die vond dat ik op 17 oktober wel erg zwartgallig was in mijn analyse zou nu toch aan het denken gezet moeten worden. Daarbij zal het lot van de woningcorporaties de meeste mensen minder interesseren dan de effecten voor de mensen waar we het allemaal voor deden: huishoudens die afhankelijk zijn van betaalbare huurwoningen. Volgens de VVD is dat bijna niemand, in werkelijkheid was die groep al groot en is hij de laatste jaren bovendien groeiende.

Ook de bouwvakker gaat nog zwaardere tijden tegemoet, als de plannen van Rutte en Samsom niet in de papierversnipperaar gaan. Twee miljard per jaar afromen betekent tien miljard minder investeren door de woningcorporaties. Minder nieuwbouw, minder renovatie, minder isolatie, minder onderhoud.

Get up, stand up.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: