Atsma in Kampen: it giet oan!

JoopAtsma
Joop Atsma, staatssecretaris van milieu en water, was gisteren op bezoek in Kampen. Klaarblijkelijk stond hij in de CDA-verkiezingsstand, want hij in zijn enthousiasme om zijn CDA-vriend gedeputeerde Theo Rietkerk te helpen vergat hij prompt de afspraken die hij in december jl. gemaakt had met de Kamer over de Bypass van de IJssel.

Ik heb al veel geschreven over dat project (zie het dossier daarover). Het Rijk draagt meer dan 160 miljoen euro bij voor de verbetering van de waterveiligheid, terwijl de effectiviteit van de Bypass door mensen die er verstand van hebben, sterk betwijfeld wordt. Daarom moest Atsma tijdens het Nota-overleg MIRT-Water op 13 december jl. toezeggen dat hij die effectiviteit nog eens laat toetsen in het kader van de alternatieve maatregelen voor het gebied van de IJsselmonding/Ketelmeer.

Dat onderzoek loopt nog, maar desondanks riep Atsma gisteren al dat het heel gek moet lopen als het project niet meer doorgaat: it giet oan!

Samen met de collega’s Anne-Wil Lucas (VVD) en Elbert Dijkgraaf (SGP) heb ik vandaag vragen aan Atsma gesteld, om hem te herinneren aan de gedane toezegging: IM 20110302 SV Bypass Kampen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: