Bouwfonds zwendel

Ik wil dat de minister van justitie een onderzoekt of er strafbare feiten gepleegd zijn bij de verkoop van Bouwfonds Nederlandse Gemeenten aan ABN AMRO. Volgens vandaag gepubliceerd onderzoek van de Volkskrant is het bedrijf destijds door manipulatie van de top van Bouwfonds en ABN AMRO ver onder de prijs verkocht, waardoor de Nederlandse gemeenten honderden miljoenen, tot mogelijk meer dan een miljard euro, misgelopen zijn.

Hans Wiegel, destijds commissaris bij het Bouwfonds, liet volgens de Volkskrant vooral goed voor zichzelf en zijn vrouw zorgen. Voor de belangen van de gemeenten had hij wat minder oog.

SP-wethouder Henk van Gerven uit Oss, inmiddels Tweede-Kamerlid, was destijds de laatste dwarsligger bij de verkoop. Ook in de Tweede Kamer heeft de SP zich altijd tegen de verkoop uitgesproken.

Wat mij betreft wordt alles uit de kast gehaald om deze diefstal van gemeenschapsmiddelen te vervolgen en zo mogelijk ook de illegaal behaalde winst terug te halen. Daarnaast pleit ik ervoor om te onderzoeken of er een nieuw Bouwfonds kan worden opgericht. Een van de grote problemen in de huidige economische crisis is dat de bouwmarkt bijna plat ligt. Alleen de semi-publieke woningcorporaties zorgen er voor dat er nu nog wat geïnvesteerd wordt. Als er nog een publiek Bouwfonds bestaan had waren de mogelijkheden om de koopsector aan de praat te houden veel groter geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: