SP-aanpak integriteit corporaties overgenomen

Minister Van der Laan gaat de problematiek van transparantie en integriteit bij woningcorporaties systematisch aanpakken. Er komt een interventieteam dat gericht op zoek gaat naar gerotzooi.

wittevrouwenveldmaastricht
Het complex Wittevrouwenplein in Maastricht, uit de tijd dat corporatiedirecteuren zich nog vooral bezig hielden met sociale woningbouw.

Het besluit van Van der Laan volgt op het op non-actief zetten van de directeur van de Maastrichtse corporatie Servatius. Dat was het vierde corporatieschandaal in een jaar tijd.

De aanpak is geheel in lijn met de suggesties die ik op februari deed in schriftelijke vragen. Van der Laan reageerde daar begin maart al positief op en schrijft gisteren aan de Kamer: “Het maken van risicoanalyses maakt onderdeel uit van deze actieve aanpak. Dat betekent dat op basis van gegevens uit openbare bronnen methodisch wordt bepaald waar bij corporaties het meeste risico wordt gelopen als het gaat om integriteit. Aan de hand van objectieve indicatoren worden de corporaties bepaald waar extra aandacht aan zal worden besteed.”

Meer lezen? Zie dossier ontspoorde woningcorporaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: