Opstelten: simpeler kan ik het niet maken. wel duurder.

brandmelder klassieke stijl
Het Bouwbesluit moest 25% dunner en het Gebruiksbesluit afgeschaft, want Rechts wil dereguleren. Dat maakt het leven immers vrijer en vrolijker. Nou nee: vooral duurder. De afschaffing van de automatische doormelding van brandalarm voor veel soorten gebouwen jaagt vooral veel instellingen op kosten. Zo blijkt uit de antwoorden van minister Opstelten op de schriftelijke vragen, die ik hem samen met Nine Kooiman stelde.

De minister van Veiligheid & Justitie is de meester van het verhullend taalgebruik, maar zijn antwoorden kunnen niet voorkomen dat de lezer met de vraag blijft zitten: waar was dit allemaal voor nodig? De aanleiding voor de actie van het kabinet was het (te) hoge aantal “loos alarm” meldingen. Dat is een reëel probleem. Maar mij lijkt dat je dan gaat kijken of je iets aan de oorzaak van dat probleem kan doen. Als die ligt in de techniek: pas de eisen aan de meldinstallatie in. Ligt die in het slordig beheer: breng dan een boete in rekening voor foutmeldingen.

Lees hier de antwoorden op onze schriftelijke vragen: BT 20130405 ANTW aansluitkosten brandmelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: