Het houdt een keer op

Greater London heeft 8.174.000 inwoners. Toch heeft de ringweg van London M25 “maar” 6 tot 8 stroken. De gemeente Utrecht heeft 321.000 inwoners. De ringweg van Utrecht, telt nu al 14 (A2), 10/14 (A12), 10/11 (A27) stroken. Toch is in het regeerakkoord Rutte-2 vastgelegd dat de A27 moet worden verbreed tot 2×7 stroken. Dwars door het achtertuintje van 20.000 Utrechters, dwars door het laatste landgoed aan de oostrand van de stad. Dat mag niet gebeuren.


De M25 ter hoogte van Crews Hill: 2×3 stroken.

Zeker: ik ben als inwoner van Lunetten zo vooringenomen als de pest. Maar ook de Nederlanders die een paar kilometer verderop wonen zouden zich moeten afvragen: waar houdt dit op? Mobiliteit is een groot goed, maar niet ten koste van alles. Schone lucht, minder herrie en een snippertje natuur op loopafstand lijkt me toch niet te veel gevraagd. Als iedereen zijn boodschappen op de fiets gaat doen en ’s zondags de trein pakt naar zijn NS-wandeling kunnen er van die bestaande tien stroken A27 morgen vier dicht.

Dit moet dus stoppen, en wel nu. Vind je dat ook, kom dan zondag 7 april om 14:00u naar landgoed Oud-Amelisweerd, voor de demonstratie/manifestatie van de Vrienden van Amelisweerd. O ja, kom op de fiets, dat lijkt me wel zo toepasselijk.

NB : alle strategische stemmers op de PvdA bij de Tweede-Kamerverkiezingen zijn dubbel welkom. U weet wel waarom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: