Protesthandtekeningen tegen kabinetsbeleid voor SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen

(persbericht Wetland wonen, Vollenhove)

Het bestuur van Huurdersvereniging Zwartewaterwiede en directeur Marcel Timmerman van woningcorporatie Wetland Wonen bieden SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen woensdag 9 januari ruim 1.200 handtekeningen van huurders aan. De huurders laten daarmee een krachtig protest horen tegen het voorgenomen kabinetsbeleid op het gebied van wonen.


als de verhuurderheffing doorgaat worden dit soort woningen straks alleen nog in de koopsector gebouwd.

Medio december hebben Huurdersvereniging Zwartewaterwiede en Wetland Wonen de handen ineen geslagen om huurders te mobiliseren te protesteren tegen het voorgenomen kabinetsbeleid op het gebied van wonen. Deze actie is niet tevergeefs geweest: maar liefst 1.200 huurders van de 3.200 Wetland-huurders hebben binnen twee weken gereageerd op de gezamenlijke oproep een handtekening te zetten onder een protestbrief!

Paulus Jansen, Tweede Kamerlid van SP en woordvoerder Wonen en Energie, ontvangt de protesthandtekeningen uit handen van de Huurdersvereniging en Wetland Wonen. Zij willen dat hij er voor zorgt dat het op de goede plaats komt in Den Haag en willen hem hiermee een steun in de rug geven in zijn strijd tegen de kabinetsvoornemens. Paulus Jansen is woensdag 9 januari op werkbezoek bij Wetland Wonen in Vollenhove, waar hij zich laat informeren over de gevolgen van het kabinetsbeleid voor de huurders van de woningcorporatie.

Kabinet Rutte II is voornemens woningcorporaties zware heffingen op te leggen om zo het financieringstekort af te dekken. Een dergelijke maatregel betekent dat Wetland Wonen alle nieuwbouwinvesteringen voor 2013 vooralsnog heeft moeten stopzetten. ‘Maar ook investeringen in bestaande woningen om die energiezuiniger te maken, waardoor de woning comfortabeler wordt en de huurder minder energiekosten hoeft te betalen, kunnen dan niet door gaan’, zegt Marcel Timmerman, directeur van Wetland Wonen.

Huurdersvereniging Zwartewaterwiede en de huurders zijn bovendien bang dat de huren onder kabinet Rutte II sterk zullen stijgen. ‘Wij begrijpen dat de woningcorporatie geen andere keus heeft, het geld dat zij moet gaan betalen moet toch ergens vandaan komen. Het is echter wel erg triest dat de zwakste schouders de zwaarste lasten moeten dragen’, aldus Gerda Driegen, secretaris van de Huurdersvereniging.

€ƒ
Paulus Jansen ontmoet tijdens het werkbezoek opnieuw een vertegenwoordiging van de ouders die ijveren voor een woonvoorziening voor hun gehandicapte kinderen aan de Canneveltstraat in Vollenhove – één van de projecten die door de kabinetsvoornemens zijn stopgezet door Wetland Wonen. De ouders en vertegenwoordigers van de woningcorporatie waren eind december bij het debat in de Tweede Kamer om te protesteren tegen de kabinetsvoornemens, en hebben daar eveneens een ontmoeting gehad met Paulus Jansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: