Energiebesparing woningen: wanneer gaan we er echt aan trekken?

Onder het vorige kabinet waren er nobele doelen en mooie vergezichten voor de energiebesparing in de gebouwde omgeving. In de praktijk werd er geen boter bij de vis geleverd. Gaat de jurist Donner op Binnenlandse Zaken (…) het op dit punt beter doen?

Eerlijk gezegd zou me dat niet verbazen. Donner lijkt op het eerste gezicht iemand die alleen maar op de winkel past, omdat hij een pesthekel heeft aan al te visionaire verhalen. Ondertussen viel me bij de eerste debatten op dit terrein wel op dat hij pragmatisch is en geneigd om rekening te houden met steekhoudende argumenten voor het aanscherpen van de koers.

Dat vond ik al zichtbaar bij het plenaire debat over de wijziging Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte in verband met de koppeling tussen de woningwaardering (puntenstelsel) en het energielabel. Vorige week hadden we een debat over energiebesparing bij woningen. Ook daar vond ik Donner ontvankelijk voor mijn argumenten, onder meer voor het aanscherpen van de isolatiewaarden voor de gebouwschil. Medio april komt de aangepaste tekst van het nieuwe Bouwbesluit naar de Kamer, dan kunnen we zien of er ook op dit punt eindelijk voortgang geboekt wordt.

Lees hier mijn inbreng bij het debat over energiebesparing bij woningen: VH 20110316 AO energiebesparing woningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: