CFV publiceert “overgangsrapporten” corporaties

Toezichthouder Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) heeft deze week de oordeelsbrieven over alle woningcorporaties online gezet, gebaseerd op de prestaties en financiele gegevens over 2009. Interessant leesvoer voor bewonerscommissies en gemeenteraadsleden.


diploma voormalig directeur Rochdale

Ik wordt nog regelmatig gebeld door SP-gemeenteraadsleden en -afdelingsbestuurders: hoe kunnen we aan informatie over onze woningcorporatie komen? Welnu dat is uiterst eenvoudig. Het jaarverslag van een woningcorporaties is een openbaar stuk, dat uiterlijk per 1 juli van het volgend jaar ingeleverd moet worden bij de minister van wonen (tegenwoordig is dat een bijbaantje voor de minister van Binnenlandse Zaken Donner). Bijna alle corporaties zetten hun verslag online.

Uit zo’n verslag kan je een heleboel informatie halen. Maar met de oordeelsbrief en de rapportage corporatie in perspectief van het CFV heb je ook nog een onafhankelijk oordeel over de bedrijfsvoering van de corporatie in kwestie ter beschikking. Het CFV vergelijkt de prestaties en financiele kengetallen met een of meerdere referentiegroepen van corporaties die op elkaar lijken. Bv. corporaties in een krimpregio, corporaties met relatief jong bezit, studentencorporaties.

Het totaalbeeld op basis van de oordeelsbrieven vind je terug in de publicatie Sectorbeeld realisaties woningcorporaties verslagjaar 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: