Toilet in trein

Samen met Hans van Leeuwen, Patrick van Lunteren en Arnout Hoekstra maakte ik op 28 mei jl. een Hoge Nood Toer door de randstad, om aandacht te vragen voor ons voorstel om alle stoptreinen weer van toilet te voorzien. De CG-Raad en Rover zijn nu een petitiecampagne gestart om deze eis kracht bij te zetten.

Oud-minister Eurlings heeft naar aanleiding van een aangenomen SP-motie begin dit jaar toegezegd om te gaan investeren in de uitbreiding van toiletten op de stations. Alle grotere stations en overstapstations worden voorzien van toilet. Dat vinden wij onvoldoende. Volgens Eurlings zijn de investeringen om de sprinters te voorzien van toilet peperduur. Ik heb hem twee suggesties gedaan om de kosten te beperken: je zou de sprinters kunnen verlengen met een nieuw rijtuig incl. toilet, waardoor je bestaande rijtuigen niet hoeft te verlengen en tegelijk de capaciteit uitbreid. En in treinen die bestaan uit meerdere treinstellen zou je (voorlopig) kunnen volstaand met een treinstel met toilet.

Zo kunnen de kosten beperkt worden terwijl deze elementaire faciliteit toch voor de reiziger beschikbaar blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: