Ger bedankt

Vandaag hebben we afscheid genomen van Ger Wouters, oprichter van de SP afdeling Schijndel en een van de SP-ers van het eerste uur. Hij werd slechts 58 jaar.

Ger had een zeldzame combinatie van eigenschappen waarvan je hoopt dat alle SP-ers ze bezitten, dan wel ontwikkelen: een groot rechtvaardigheidsgevoel, organisatie- en mobilisatietalent, doorzettingsvermogen en optimisme. Hij was ook bij uitstek de verpersoonlijking van de lokale SP-er, die de problemen opzoekt en die ter plekke probeert op te lossen.

Volgens mij was hij ook de uitvinder van de SP Hulpdienst, die spreekuur hield in de tot kantoor verbouwde schuur van zijn woning. Die woning huurde hij van woningbouwvereniging Huis en Erf, een corporatie waarvan de huurders heel wat te danken hebben aan Ger en zijn vrouw Tonnie. Bijna alle corporaties zijn inmiddels gedegradeerd tot stichting, maar Huis en Erf is nog steeds een vereniging. Ook behoort het gemiddelde huurniveau van Huis en Erf tot de laagste van Nederland. Dat ging overigens gepaard met voortdurende strijd, want een paar jaar geleden nog werd de invloed van de leden op het beleid door een putsch van directie met steun van het ministerie van VROM geminimaliseerd.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst werd onder meer het nummer Brothers in arms van Dire Straits gedraaid. Die speelden het tijdens het concert voor Nelson Mandela in 1988. In die tijd was Ger zelf ook betrokken bij de benefietconcerten die de SP in Oost-Brabant organiseerde voor het ANC en de vrijlating van Nelson Mandela.

De beste mensen gaan altijd het eerst. Ook nu weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: