He? Er werd toch maar 20% van het ingezamelde plastic verbrand?

Op 2 oktober ging ik bij Kassa in debat met een vertegenwoordiger van Nedvang over de verwerking van het tegen hoge kosten ingezamelde huishoudelijke plasticafval. Volgens hem wordt een procent of 20% verbrand, omdat de kwaliteit te laag is. Maar volgens praktijkman Ruud Sondag van Van Gansewinkel is het 50%.

Ik heb inmiddels aanvullende schriftelijke vragen gesteld aan de minster van Infrastructuur en Milieu (…). Volgens de vorige (interim)minister van Milieu Tineke Huizinga kon ze tot de laatste gram het ingezamelde plastic volgen tot de eindbestemming, volgens haar voor het leeuwendeel in de vorm van hergebruik in nieuwe plastic producten. Haar toezegging om die onderbouwing te leveren heeft ze niet meer kunnen nakomen. Ik ben benieuwd of haar opvolger dat wel kan.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: MIL 20101027 SV verbranden plasticafval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: