coalitie: iedereen moet pijn lijden, behalve de rijken

Mark Rutte putte zich gisteren uit om het rechtse imago van zijn kabinet te corrigeren. En ook Wilders deed zijn best om zijn sociale gezicht op te zetten. In werkelijkheid geven VVD, PVV en CDA enkele tientallen miljoenen weg aan de rijkste woningbezitters van Nederland.


kasteeleigenaren kunnen opgelucht ademhalen

Eergisteren ontving de Kamer een lijstje van ingetrokken wetsvoorstellen. Een van die voorstellen was een wijziging van de Wet op de inkomstenbelasting (32303) , waarbij de grens voor het hoge tarief van het eigenwoningforfait bevroren zou worden op €1,01 miljoen.

Op dit moment zijn er 25.000 eigen woningbezitters met een villa van meer dan €1 miljoen. Het tarief voor het eigenwoningforfait is op dit moment 0,55% voor de waarde onder de miljoen en 2,45% voor de waarde daarboven. De vermenigvuldiging van waarde x percentage moet worden opgeteld bij het inkomen voor de aangifte inkomstenbelasting.

Tijdens Balkenende-IV is een wetsvoorstel voorgelegd om de grenswaarde voor het hoge tarief niet langer te indexeren. Dat zou ertoe leiden dat geleidelijk aan iets meer huizenbezitters iets meer aan bijtelling gaan betalen. In vergelijking met de manier waarop sommige uitkeringen zijn afgebroken was het wetsvoorstel met fluwelen handschoenen geschreven.

Maar zelfs deze minuscule bijdrage van de 0,3% rijkste huishoudens in Nederland aan het saneren van de staatsschuld gaat het nieuwe kabinet te ver. Wel mogen de 2,4 miljoen armste huishoudens, namelijk de huurders van woningcorporaties, per jaar €750 miljoen ophoesten voor de cofinanciering van de huurtoeslag.

De hardwerkende Nederlanders, Henk en Ingrid weten weer waar de VVD en PVV voor staan. Voor de belangen van de rijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: