Arnold Heertje pakt carrierejagende PvdA-managers aan

Arnold Heertje is niet alleen een fantastische onderwijzer, hij heeft ook het hart op de goeie plek zitten. Vanmorgen nam hij tijdens de uitzending van Dit is de dag de managers van woningcorporaties, zorginstellingen en scholen onder vuur die alleen maar bezig zijn met fusies en hun eigen carriere. Volgens hem zijn dat opvallend vaak PvdA-ers.

Dat is precies wat ik ook al jaren denk, alleen heb ik mijn gevoel nooit kunnen onderbouwen met harde bewijzen. Heertje is zelf PvdA-lid, zit dus dichter bij het vuur. Maar het zou interessant zijn om voor de 250 grootste semipublieke organisaties van Nederland eens de politieke connecties van de Raden van Bestuur in kaart te brengen. Dan weten we zeker of we gelijk hebben met ons gevoel.

Het voorbeeld InHolland lijkt me overigens niet de meest overtuigende onderbouwing van de stelling van Heertje. Voorzitter van de RvB (sinds mei 2007) is de VVD-er Geert Dales. Diens voorganger Jos Elbers was D66-lid, ik heb nog met hem in de Staten van Utrecht gezeten. Van de twee andere leden van de huidige RvB was Lein Labruyère in het verleden PvdA-gemeenteraadslid in Domburg en burgemeester van Brouwershaven. Bij Joke Snippe heb ik al googelend geen enkele politieke connectie kunnen ontdekken. Wie weet meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: