Marktwerking streekvervoer: een lachertje!

Omdat Emile Roemer vorige week gekozen is tot fractievoorzitter wordt zijn portefeuille verkeer tot de verkiezingen overgenomen door een aantal collega’s. Ik ga openbaar vervoer, verkeersveiligheid, kilometerheffing, milieueffecten verkeer en binnenvaart doen. Het eerste onderwerp dat langskwam: de mogelijke fusie van Transdev en Veolia: hoezo concurrentie in het streekvervoer??

Arrivabus
belangrijkste gevolg van de marktwerking is een voortdurende aanslag op de arbeidsvoorwaarden van het personeel. Bij Arriva kreeg de directie een staking aan de broek omdat ze hun personeel ADV dagen wilden laten inleveren om de productiviteit (…) te verhogen

UPDATE 22 april
Vandaag kwamen de antwoorden op mijn schriftelijke vragen binnen: 20100422 ANTW 2303 VW fusie Transdev-Veolia
De minister gaat op de procedurele toer door te stellen dat de fusie, gezien omvang en marktaandelen van de twee bedrijven, aangemeld moet worden bij de Europese Commissie, die zal toetsen op mededingingseffecten. Tuurlijk, dat klopt, maar waarom kan de minister van Verkeer en Waterstaat geen klare wijn schenken door te antwoorden dat de vorming van zo’n machtsblok op de Nederlandse openbaar vervoer markt (…) sowieso volstrekt onacceptabel is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: