Daar gaan we weer

De beker is nog niet leeg. Opnieuw zit een woningcorporatie zwaar in de problemen door wanbeleid en wellicht nog erger. De kleine Meijerij uit Rosmalen betaalde 40% teveel voor bouwopdrachten en grondaankopen. Personeel werd in de watten gelegd met leaseauto’s en grote salarissen. Gevolg: een torenhoge schuldenlast.

dekleinemeierijonderhoudsactie
De Kleine Meierij gaf veel geld uit aan leaseauto’s en bouwopdrachten, maar een stuk minder aan onderhoud: de bewoners van de Kooikersweg in Den Bosch voerden onlangs actie tegen de beroerde service (foto: Brabants Dagblad)

In eerste instantie leek er vooral sprake van teveel hooi op de vork nemen, maar de Volkskrant meldt vanmorgen dat er meer aan de hand is. Dit nieuwe schandaal (en het recente geval van SGGB) maakt in ieder geval duidelijk dat niet alleen bij grote corporaties wanpraktijken voorkomen. Ik heb in februari voorgesteld om een quick scan uit te voeren naar de integriteit bij alle corporaties, op basis van enkele indicatoren, zoals het aandeel transacties met commerciële partijen in de totale omzet, ABC-verkopen e.d. Inmiddels heeft minister Van der Laan laten weten dat voorstel over te nemen.

Morgen bij het vragenuur wil ik van de minister horen hoever dit onderzoek gevorderd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: