Het CDA en Essent

De druiven zijn zuur, volgens het Brabants Dagblad:
“CDA-gedeputeerde Paul Rüpp vindt de publieke oproep van CDA-minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) aan de Brabantse Staten om tegen de verkoop van Essent te stemmen ‘een minister onwaardig’. ,,De minister heeft eerder tegen alle adviezen in ons in de positie gebracht dat wij Essent moeten verkopen en poogt ons daarbij nu een spaak in het wiel te steken, terwijl zij hierover niets te zeggen heeft.”

paulrupp
Paul Rüpp toont zich een slecht verliezer

Rüpp -en hij is niet de enige die dat roept- beweert dat door het aannemen van de Splitsingswet (overigens gesteund door CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, D66) de verkoop van de productie- en leveringsbedrijven onontkoombaar is geworden. Een PLB zonder netwerk zou niet kunnen overleven. Een onbewezen stelling. In Nederland is Elektrabel het grootste elektriciteitsproductiebedrijf, die bezitten geen meter netwerk.

Ik waardeer dat Maria van der Hoeven haar Brabantse partijgenoten publiekelijk op hun verantwoordelijkheid heeft aangesproken. Rüpp en zijn CDA-paladijnen in Provinciale Staten doen er goed aan om hun eigen functioneren eens tegen het licht te houden.

Meer lezen?
Zie Dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: