Na Essent komt NUON

PvdA-energiegoeroe Diederik Samsom is tegen de verkoop van Essent aan RWE, maar vóór de verkoop van NUON aan Vattenfall. Dat zou volgens Diederik een bedrijf met een bijna mytisch idealistisch profiel zijn, met enorme ambities op het gebied van duurzaamheid. Volgens zijn vroegere vrienden van Greenpeace is Vattenfall echter in Duitsland een nog vuiler bedrijf dan de smeerkezen van RWE.

waterval

Ik bezoek daarom dit weekend samen met twee Gelderse SP-statenleden het Noordoosten van Duitsland, waar we de bruinkoolwinning en -productie van Vattenfall gaan bekijken en gesprekken voeren met omwonenden, de milieubeweging, de vakbonden en het bedrijf. Ben benieuwd hoe de verhouding is tussen mythe en werkelijkheid.

Meer lezen?
Zie Dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: