Voortschrijdend inzicht over kleine corporaties

De minister van WWI wees onlangs tijdens het mondeling vragenuur op haar lerend vermogen, als motivatie voor haar voortschrijdend inzicht. Ook bij de waardering van kleine corporaties schrijdt het inzicht voort. Maar wel langzaam.


Een eerste stapje: De minister erkent inmiddels dat er een verschil is tussen de dienstverlening van grote en kleine corporaties.

Drie weken geleden stelde ik vragen over de kwaliteit van de dienstverlening van grote en kleine corporaties. Voor het tweede opeenvolgende jaar is bij verschillende onderzoeken gebleken dat huurders van kleine corporaties tevredener zijn over de dienstverlening dan bij grote. Vorig jaar vond de minister dat de geconstateerde verschillen niet significant waren, maar nu zegt ze:
“Blijkbaar is er een structureel maar betrekkelijk klein verschil tussen kleine en grote corporaties voor wat betreft de tevredenheid van de huurders met de dienstverlening van hun corporatie.”

Dat gaat dus de goede kant op. Nu is het wachten op de volgende fase van het voortschrijdend inzicht bij de minister: het inzicht dat ze paal en perk moet stellen aan de schaalvergroting in de corporatiesector.

Lees hier het antwoord op mijn vragen: vh-20081022-antw-kwaliteit-dienstverl-corporaties

Meer lezen? dossier fusie/schaalvergroting woningcorporaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: