Betere huurbescherming kleine ondernemers

Mijn collega Sharon Gesthuizen presenteerde gisteren het rapportje Help, mijn winkel wordt gerenoveerd!. Zij pleit hierin voor meer huurbescherming voor kleine ondernemers. Als voorbeeld worden de winkeliers in de Dapperbuurt aangehaald, naar aanleiding van ons bezoek aan hen tijdens onze “Buurten in de Buurt“-tour.


Uitleg tijdens het bezoek aan de Dapperbuurt, april van dit jaar.

De winkels van de ondernemers werden door de woningcorporatie gerenoveerd. Prima, zou je denken. Maar helaas, de huur na de renovatie wordt drie keer zo hoog. En enkelen moesten tijdens de renovatie hun winkel tijdelijk runnen vanuit een zeecontainer. Betere bescherming is dus hard nodig!

Morgen zal Sharon minister van der Hoeven tijdens de begrotingsbehandeling Economische Zaken vragen om een reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: