“Personele Unie” sluipweg voor ontduiken fusietoets?

Enkele maanden geleden heeft een grote kamermeerderheid zich uitgesproken tegen een megafusie tussen een woningcorporatie (Woonzorg Nederland) en twee zorginstellingen (Philadelphia en Evean). De beoogde fusie tot Espria ging niet door. Of toch wel? Er kwam een personele unie die de facto neerkomt op een fusie. Inmiddels wil ook de woonstichting Etten-Leur zo’n personele unie aangaan met zorgorganisatie Surplus.

Wat mij betreft worden plannen voor personele unies behandeld als waren het fusieplannen. Dat houdt in dat de minister van WWI toestemming moet geven voor zo’n samenwerkingsvorm. Ik heb vandaag samen met mijn CDA-collega Bas Jan van Bochove schriftelijke vragen gesteld over het voornemen van de woonstichting Etten-Leur.

Lees hier onze vragen: vh-20081003-sv-fusie-woningstichting-etten-leur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: