Asscher tevreden over aanpak kwartsstof

Minister Asscher vindt dat de Arbeidsinspectie goed bezig is bij het terugdringen van de emissies van kwartsstof op de bouwplaats. Dat stof komt vrij bij zagen, boren en frezen in steenachtige materialen en vormt een grote bedreiging van de gezondheid van bouwvakkers en (in mindere mate) omwonenden van bouwplaatsen.


op deze bouwplaats is de afzuiging van kwartsstof bij het uitslijpen van voegwerk wel in orde. Maar al te vaak is dat niet zo.

Ik stelde de vragen aan Asscher naar aanleiding van een bouwplaatsbezoek in Voorhout. Daar demonstreerde het voegbedrijf De Groene Gevelwerker een werkwijze waarbij de stofemissies op de bouwplaats continu gemeten worden. Volgens Asscher deugt die meetmethode niet, maar het valt me wel op dat hij geen antwoord geeft op onze vraag hoe vaak zijn eigen waakhonden op de bouwplaats een meting uitvoeren.

Uiteraard ben ik benieuwd naar de reactie van de praktijkmensen op de bouwplaats op de antwoorden van Asscher. Daarna wordt de discussie ongetwijfeld voortgezet.

Lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: MIL 20140304 ANTW fijnstof bouwplaats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: