Blok: toezicht corporaties binnen mijn ministerie niet in strijd met advies WRR

Volgens minister van wonen Stef Blok is het onderbrengen van het -nu nog onafhankelijke- toezicht op de woningcorporaties binnen zijn ministerie helemaal niet in strijd met het WRR-advies toezicht op publieke belangen. Ik ben benieuwd of de auteurs van het WRR-rapport dat met hem eens zijn.


dit voorjaar nam Jan van der Moolen afscheid als directeur van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting; minister Blok wil het CFV als onafhankelijke waakhond opdoeken en het toezicht onderbrengen bij zijn eigen ministerie.

Blok wil op dit moment nog niet in detail ingaan op de aanbevelingen van de WRR, die de inrichting van het toezicht op de corporaties kunnen raken. Eind dit jaar komt het kabinet met een brede reactie op het WRR-rapport. Wel stelt de minister dat de keuze voor de positionering van het toezicht binnen zijn ministerie niet in strijd is met het advies.

Hoopvol is het antwoord op mijn vraag naar de basis voor de bepaling van het budget ten behoeve van het toezicht: “Tenslotte is, in lijn met de zevende aanbeveling, een goede balans tussen het gewenste toezichtresultaat en de daartoe beschikbaar gestelde capaciteit, een uitgangspunt bij de vormgeving van het toezicht.” Zo’n antwoord lijkt me niet te rijmen met grote kaasschaaf-operaties in de nabije toekomst. Onthouden dus.

Lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: VH 20131010 ANTW toezicht corporaties-WRR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: