WSW: veel minder nieuwe huurwoningen

Vandaag publiceerde het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) zijn trendanalyse woningcorporaties 2013-2017, met de vooruitzichten van de investeringen in nieuwbouw, renovatie, isolatie en onderhoud. Met dank aan de verhuurderheffing van minister Blok gaat de productie van nieuwbouwwoningen verder wegzakken tot 12.000 in 2017.


de habitat van de bouwvakker, volgens Stef Blok

Bekijk hier mijn commentaar op nos.nl

UPDATE 21-5, 17:00u
Minister Blok heeft vanmiddag zijn reactie op de trendanalyse naar de Kamer gestuurd. Volgens de minister is de analyse in lijn met de eerdere rapportage van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting, business as usual dus.
Lees hier de reactie van Blok: VH 20130521 BRF reactie trendrapportage woningcorporaties 2013-2017 WSW

Ik vind het alarmerend dat de minister van Wonen nog steeds doet alsof er niets aan de hand is, terwijl de nieuwbouwproductie van de woningcorporaties in vijf jaar tijd met een factor drie zal teruglopen en de productie van koopwoningen al jarenlang stagneert. Zo wordt de neerwaardse spiraal van de bouw versterkt. Afgelopen jaar vlogen er dagelijks 71 bouwvakkers de straat op ten gevolge van de bouwcrisis. Ik heb een commissiedebat met Blok aangevraagd over zijn lakse houding, temeer omdat een breed gesteund SP-alternatief (investeringsverplichting ipv verhuurderheffing) al een half jaar klaar ligt om uitgevoerd te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: