Een echte huurdersdemo in … Veenendaal

Iedereen die Veenendaal een suffe gemeente vindt moet na vanmiddag zijn mening herzien. In die gemeente organiseerde de SP vanmiddag de eerste huurdersdemonstratie uit de geschiedenis. 80 Veenendalers lieten zich de kans om historie te schrijven niet ontnemen.

Het idee ontstond een week of zes geleden terug bij een openbare avond over de inkomensafhankelijke huurverhoging: waarom niet een lokale demonstratie organiseren tegen het huurbeleid van het kabinet, om zo dichtbij huis een eerste stap te zetten bij het mobiliseren van de huurders. De Veenendaalse SP-fractievoorzitter Jan Breur is wel een lefgozertje, dus zo liepen we vanmiddag tussen de marktgangers op de Hoofdstraat te demonstreren.


Piet de Vrije, directeur van de Veenendaalse woningcorporatie Patrimonium, steunt de huurders in hun verzet tegen de extra huurverhogingen en de verhuurderheffing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: