Dijsselbloem en Blok willen niets doen aan financiering bouwbedrijven

Bouwbedrijven financieren onderhanden werk voor en zijn om die reden afhankelijk van projectfinanciering. Sinds de financiële crisis draaien de banken de kredietkraan dicht, waardoor ook bedrijven die nog redelijk goed in het werk zitten omvallen. De ministers Dijsselbloem en Blok vinden dat vooral een probleem van deze bedrijven zelf. En als die ontevreden zijn over hun bank moeten ze maar naar de rechter stappen.


Jeroen Dijsselbloem: “we weten niet of banken bij krediet aan bouwbedrijven zekerheden stapelen, en we willen het niet weten ook”

Ik stelde de bewindspersonen vragen naar aanleiding van het (dreigende) faillissement van bouwbedrijf Mulder Obdam. Formeel zal er met de antwoorden van Dijsselbloem en Blok niets mis zijn, maar ik vind het toch onbevredigend dat op een moment dat er al 50 bouwvakkers per week de straat opvliegen door te weinig werk óók bouwbedrijven die een aardige orderportefeuille hebben omvallen, omdat de bank steeds meer zekerheden eist. Die passieve houding kost dus nóg meer bouwvakkers hun baan.

Lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: VH 20130423 ANTW kredietverstrekking bouwbedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: