Hoe absoluut is het recht van voordracht?

Ik dacht -waarschijnlijk net als iedereen- dat het wettelijke recht van bindende voordracht door de huurdersorganisatie van een woningcorporatie voor twee leden van de raad van commissarissen bindend is. Kortom: dat daarvan niet afgeweken mag worden. Corporatie WoonFriesland denkt daar anders over, met een langslepend geschil tot gevolg.


twee jaar geleden bracht ik een werkbezoek aan WoonFriesland, naar aanleiding van het instorten van een galerij van de Antillenflat

De zittende Raad van Commissarissen van WoonFriesland vindt dat de door de huurdersorganisatie voorgedragen nieuwe commissarissen niet voldeden aan het functieprofiel. Ze kwamen niet uit Friesland en in een geval was de voorgestelde kandidaat volgens hen ook te oud (70 jaar).

Wat mij betreft is het negeren van een huurdersvoordracht een principiële afwijking van de bedoeling van de wetgever. Om die reden heb ik samen met mijn PvdA-collega Jacques Monasch schriftelijke vragen gesteld aan minister Blok van Wonen & Rijksdienst.

Lees hier onze schriftelijke vragen: VH 20130501 SV Rvc WoonFriesland DEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: