Urenco: niet privatiseren

Het zou een heel slecht idee zijn om Urenco, de opwerkingsfabriek voor nucleaire brandstof in Almelo, te privatiseren. Het publieke eigendom van Urenco is een extra slot op de deur dat de internationale afspraken rond proliferatie worden nageleefd. Ik heb schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Economische Zaken over het bericht dat de Nederlandse regering van zijn aandelen af wil.

Verkoop zou een kentering zijn van het Nederlandse standpunt over het eigendom van Urenco. In 2009 verzette toenmalig minister van EZ Maria van der Hoeven zich nog tegen het plan van de Britse regering om haar (eenderde) aandeel in Urenco te verkopen.
Lees hier mijn schriftelijke vragen:
EZ 20130318 SV Urenco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: