waar blijft realiteitstoets provinciale wind-op-land plannen

Eind januari sloot het kabinet een bestuursakkoord met de provincies over de realisatie van 6.000MW wind-op-land per 2020. Provincies moeten op korte termijn hun taakstelling planologisch invullen. Maar hoe realistisch zijn die zoeklocaties eigenlijk?


windpark in aanpak

Ik heb daarover vanmiddag schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van EZ en I&M. Het is duidelijk dat het realiteitsgehalte van het 6.000MW programma staat of valt met het realiteitsgehalte van de provinciale locaties. En dat realiteitsgehalte lijkt her en der ver te zoeken, zo bleek me afgelopen weken bij werkbezoeken in Friesland en Groningen.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: EN 20130319 SV realiteitsgehalte zoekgebieden wind op land DEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: