E.on en Electrabel: we gaan CO2 afvangen. Maar nu nog even niet.

Het is al weer een tijd geleden dat milieuminister Jacqueline Cramer CO2-opslag tot kernpunt van haar beleid maakte. Zo moest de bouw van vier nieuwe kolencentrales (….) gaan passen in de klimaatdoelstellingen van het kabinet Balkenende-Bos. Inmiddels zijn de centrales van E.on en Electrabel op de Maasvlakte bijna klaar, maar hoe staat het eigenlijk met de bijbehorende CO2-opslag?


de nieuwe kolencentrale van Electrabel in aanbouw

De nieuwe CDA-energiewoordvoerder Agnes Mulder stelde hierover onlangs schriftelijke vragen, die gisteren beantwoord werden. De kern van het antwoord: die CO2-opslag komt er voorlopig niet, de bedrijven vinden het te duur. De gemeente Rotterdam, initiatiefnemer van het PPS-project Rotterdam Climate Initiative, onderhandelt momenteel met de bedrijven om ze te bewegen hun belofte toch nog na te komen. Maar juridisch hebben ze waarschijnlijk geen poot om op te staan, omdat de CCS-eis geen onderdeel was van de milieuvergunning.

Kolencentrales in het kader van klimaatbeleid: da’s logisch toch!

Lees meer: dossier CCS/CO2-afvang en opslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: