Blok geeft hogere inkomens extra douceurtje

Minister Blok verlengt de overgangstermijn voor het oversluiten van je hypotheek, voor eigen woningbezitters die nog snel hun aflossingsvrije hypotheek willen omzetten in een spaarhypotheek of beleggingshypotheek. In de praktijk zal deze verlenging met name benut worden door eigen woningbezitters met financieel spek op de botten.

De Volkskrant zegt daarover letterlijk: “Banken zullen een omzetting alleen goedkeuren als de huizenbezitter genoeg verdient of beschikt over eigen kapitaal.” (8dec2012).
De regeling heeft dan ook weinig met het helpen van in de problemen geraakte woningbezitters te maken. Ik heb minister Blok gevraagd hoe hoog de fiscale kosten van dit douceurtje gaan uitpakken en wie er gaat opdraaien voor de rekening. Vermoedelijk de huurder en de bouwvakker.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: VH 20121208 SV overgangstermijn omzetten aflossingsvrije hypotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: