eindafrekening ss Rotterdam: €230 miljoen vermogen Woonbron verdampt

Er kan een streep onder het dossier ss Rotterdam. Het schip wordt voor €29,9 miljoen verkocht aan WestCord hotels, dat ook eigenaar is van hotel New York. De teller van de totale schade voor woningcorporatie Woonbron blijft daarmee -waarschijnlijk staan op €230 miljoen. Dat is €5.927,82 verdampt vermogen per huurder.

Nog eens nalezen hoe dit monument van egotripperij in handen kwam van een woningcorporatie, en hoe het uiteindelijk minister Ella Vogelaar de politieke kop kostte? Lees dossier ss Rotterdam.

Overigens klopt de lezing van het NOS journaal dat Woonbron de ss Rotterdam van “de politiek uit Den Haag” moest verkopen maar half. Van meet af aan riep toenmalig Woonbron-directeur Martien Kromwijk, verantwoordelijk voor aankoop, dat hij 80% van de investering zou doorverkopen aan commerciële partijen, die zeer geinteresseerd zouden zijn in de hotel- en congresfaciliteiten. In werkelijkheid raakte hij de aandelen aan de straatstenen niet kwijt. Nadat minister Vogelaar het veld geruimd had stelde haar opvolger Eberhard van der Laan een toezichthouder aan. Die concludeerde al snel dat de ss Rotterdam maar beter integraal afgestoten kon worden. Dat was vier jaar geleden.

Het is wrang dat de ss Rotterdam werd aangekocht als landmark en “stagefabriek” voor de wijkaanpak in Rotterdam-Zuid. Door het fiasco van Woonbron en de daarop gevolge deconfiture van Vestia is nu het investeringsvermogen van de Rotterdamse corporaties gedecimeerd, terwijl de kabinetten Rutte-I en Rutte-II nog slechts wat kleingeld aan de wijkaanpak besteden.

Gelukkig zit Feijenoord weer in de lift.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: