Meer huurwoningen: zegen voor de woningzoekende, goed voor de bouwsector!

Samen met Pauline Bieringa (Bank Nederlandse Gemeenten) en @BartKroesbergen (More For You) deed ik gisteren de aftrap voor een debat van de bouwbranche over het thema ‘Herstel de woningmarkt: wat kunnen de bouwwereld en het kabinet doen?’


hoewel de rijen tegenwoordig virtueel zijn groeit de vraag naar huurwoningen explosief, terwijl 250.000 koopwoningen aan de straatstenen niet te slijten zijn.

Het is natuurlijk altijd goed voor het debat om er -zeker als je maar tien minuten spreektijd hebt- met gestrekt been in te gaan. Vandaar mijn eerste stelling de vrije bouwmarkt maakt meer kapot dan je lief is. Gezien de populatie in de zaal was het best opmerkelijk dat nog zes aanwezigen dat met me eens waren. Nog opmerkelijker was het stemgedrag bij mijn tweede stelling: de kop van dit artikel. Ruim 90% van de aanwezigen onderschreef wenselijkheid om het aandeel huurwoningen te verhogen. Ik denk dat die uitslag vijf jaar geleden heel anders geweest zou zijn!

Lees hier de motivering bij mijn twee stellingen: VH 20121025 PRES Bouwpoort HerstelWoningmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: