Joop Atsma: nu toch maar aan de slag met spuitasbest?

JoopAtsma
Hij had helemaal geen zin in mijn motie over spuitasbest, ingediend op de laatste vergaderdag van deze Kamer (5 juli): toch werd hij aangenomen. Mag ik hopen dat Joop Atsma na de gebeurtenissen in het complex Stanleylaan in Utrecht/Kanaleneiland nu wèl gemotiveerd is om te controleren hoe de gebouwen met spuitasbest er bij staan?

De motie was het vervolg op een serie schriftelijke vragen en een algemeen overleg. Kern van de discussie vormt een stokoud onderzoek van TNO uit 1985 waarin de gebouwen met het levensgevaarlijke asbest geinventariseerd werden. De “lijst van 200” die daar uit kwam is weliswaar verre van compleet, maar het betreft wel een redelijk uitputtend overzicht van alle grote gebouwen met een publieksfunctie. De inventarisatie van TNO en een latere update van de arbeidsinspectie vind je hier.

Lees hier mijn motie: 20120705 MOT 26956-135 Jansen spuitasbest AANGENOMEN
De motie werd op 6 juli aangenomen, met steun van SP, PvdD, PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, SGP, ChristenUnie, CDA, de groep Kortenoeven/Hernandez en het lid Brinkman. De (resterende) leden van de fractie van de PVV stemden tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: