Demonstratieve WR-poging busproppen

A.s. zaterdag 14 april ben ik medeorganisator van een demonstratieve wereldrecordpoging busproppen in mijn eigen wijk Lunetten in Utrecht. Plaats: 13:15 uur op het Furkaplateau (busstation Lunetten). Aanleiding is de zoveelste bezuiniging op het stadsvervoer van het GVU. De nood is nu zo hoog gestegen dat hele lijnen of delen daarvan geschrapt gaan worden.

De bezuinigingen worden doorgevoerd door het Bestuur Regio Utrecht, maar komen feitelijk van VVD minister Schultz uit Den Haag. In het regeerakkoord is een grote bezuiniging op de Gebundelde Doeluitkering afgesproken. Dat geld werd door de provincies en regiobesturen onder meer voor het openbaar vervoer gebruikt. In Utrecht worden niet alleen buslijnen geschrapt, ook wordt de frequentie van de stadsdiensten na 21 uur verlaagd en op zondagochtend naar 2x/uur (was 4x/uur). Tegelijkertijd besteed het kabinet een half miljard extra aan verbreding van de snelwegen, ook rond Utrecht, wat betekent dat nóg meer mensen straks de auto zullen nemen. In wijken als Lunetten en Hoograven voldoet de luchtkwaliteit nu al niet aan de wettelijke norm.

We gaan zaterdag proberen om een gelede stadbus, waar normaal maximaal zo’n 90 passagiers in passen, over de top af te vullen, een situatie die in de spits overigens al regelmatig voorkomt. Maar nu nog iets meer.
Deelnemers aan de recordpoging kunnen opstappen op de halte Goylaan van lijn 1 richting Lunetten in Hoograven (daar moet je dan om 13:00u zijn). Deze bus komt kort voor 13:15u aan bij (bus)station Lunetten waar hij wordt opgewacht door de deelnemers uit Lunetten. Daarna hebben we krap 10 minuten voor de recordpoging. Zorg dus dat je op tijd bent en vergeet je OV-chipcard niet: voor 67 cent kan je de geschiedenisboeken in.

Zie verder ook bij 1voorOV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: