Gaat het écht zo goed met de aanpak van gegaste containers?

Veel containers die Nederland binnenkomen bevatten producten die bewerkt zijn met bestrijdingsmiddelen, die uitwasemen naar de lucht. Degene die als eerste de deur openmaakt wordt blootgesteld aan gevaarlijke gassen, die je gezondheid naar de knoppen helpen. De SP en de vakbond strijden al jaren voor een hardere aanpak van de afzenders van deze rotzooi. Dat leidde na enige tijd tot de actie ‘Tegengas’ van de VROM-inspectie. Volgens Joop Atsma is het probleem nu opgelost. Maar is dat wel zo?

(bron foto: logistiek.nl)

Op 21 november stuurde Atsma een brief over de gegaste containers, naar aanleiding van vragen die ik hem op 15 september bij een debat stelde. Volgens Atsma is er sprake van “… een verbetering ten opzichte van enkele jaren geleden.” Dat lijkt me een open deur. De hamvraag is of de problemen nu tot een acceptabel niveau zijn teruggebracht en of de controle op inkomende containers voldoende effectief is ingericht. Dat betwijfel ik.
Daarom is er op mijn verzoek vandaag een feitelijke vragenronde over de brief. Lees hier mijn vragen: IM 20111214 FV 22343-273 gegaste containers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: