Motie Volkeraksluizen aangenomen

Mijn motie over het uitwerken van een alternatief met zoet/zoutwaterscheiding bij de renovatie/uitbreiding van de Volkeraksluizen is dinsdag aangenomen. Ik had de motie samen met Lutz Jacobi (PvdA) ingediend tijdens het recente wetgevingsoverleg water.

De specifieke constructie van de Volkeraksluizen is nodig als t.z.t. het getij weer wordt toegelaten in het Volkerak Zoommeer (via de Oosterschelde) en Grevelingen (via een doorlaat in de Brouwersdam). Het geld voor deze verbeteringen van het ecosysteem in de ZW-Delta is in het regeerakkoord wegbezuinigd. Als de Volkeraksluizen nu niet geschikt worden gemaakt voor de toekomstige situatie met getijdeverschillen kost de aanpassing later een veelvoud.

Lees hier de motie: 20111205 MOT 33000 XII-77 Jansen-Jacobi Volkeraksluizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: